KOOKPLOEG SOLIDAIR GENT

Kookploeg kookt voor... SIVI | KOOKPLOEG SOLIDAIR GENT

Kookploeg kookt voor… SIVI

Kookploeg Solidair Gent _ SIVI
Kookploeg Solidair Gent _ SIVI
Sabine “van de Kookploeg” die heel trouw de Facebookpagina van de Kookploeg vult, wil weten voor wie de Kookploeg nu eigenlijk maaltijden bereidt. En dus trekt ze op “bezoektocht” door Gent. 
bracht Sabine van de Kookploeg een bezoek aan het buurtwerk Dampoort. Want ook SIVI vzw is één van de partnerorganisaties waar heel wat bereide maaltijden van de Kookploeg terecht komen.
 
SIVI beton ooit als een tweedehands kledingzaak en groeide steeds verder uit tot een breed platform met o.a. een voedselbedeling. 
 
Vrijwilligers
De organisatie draait – net als de Kookploeg – op vele vrijwilligers. Er zijn mensen actief die graag iets om handen hebben en ook vrijwilligers die begeleid worden in een sociaal activeringstraject. Zonder hun hulp zou SIVI niet kunnen bestaan. 
De hulpbehoevenden komen meestal bij SIVI terecht via het OCMW en Kind & Gezin. Deze mensen worden na hun registratie (er komt nogal wat administratief werk bij kijken) begeleid om hun voedselpakketten samen te stellen. En daar zitten dus ook bereide maaltijden van de Kookploeg bij.
 
 
Ontbijt, soep en een knipbeurt
En ze doen nog méér, daar bij SIVI ! Op donderdag is er een ontbijtgroep, die de mensen uit de buurt dichter bij elkaar-brengt. Geweldig initiatief! Om de veertien dagen is er “tovereten”: alle restjes van de groenten worden verwerkt in een grote pot (lekkere!) soep, ook een fantastisch idee! 
 
En Let’s Save Food kan je daar elke vrijdagavond aantreffen op de binnenplaats: heel wat groenten en andere producten worden aangeboden tegen een kleine vergoeding. Een prima middel tégen voedselverspilling!
 
En er is zelfs een kapsalon, aan sterk gereduceerde prijzen. De creativiteit en de inzet van de kappers is er niet minder om. Wie hier langskomt, komt voor een prikje fris geknipt en gekapt weer buiten! Als dàt niet fijn is…