KOOKPLOEG SOLIDAIR GENT

De Kookploeg in cijfertjes | KOOKPLOEG SOLIDAIR GENT

De Kookploeg in cijfertjes

Willen we je overspoelen met lijsten, tabellen en analyses? Helemaal niet, We willen je gewoon aantonen dat we best veel mensen blij maken met onze warme maaltijd-dienst. Dat er véél mensen vrijwillig bij onze Kookploeg aansluiten en dat die van overal in de wereld komen. 

En dat wij vooral actief zijn “achter de schermen”, maar ons wel degelijk nuttig bezighouden :-). 

En voor onszelf: dat we nog beter kunnen én willen. En dat we jullie support daarbij van harte zullen gebruiken.

– We maken gebruik van 5 verschillende FAVV-gekeurde keukens in Gent: BC Dampoort, BC Muide, Keukenier, Lekker GEC, Victoria Deluxe.

– Totaal aantal vrijwilligers die hebben deelgenomen (171), “actieve vrijwilligers” (65): planners, chauffeurs, hulp-koks, sociale media-team, penningmeester, boekhouder…

Vrijwilligers komen uit heel de wereld: Italië, Spanje, Chili, Servië, Marokko, Turkije, Bosnië, Nederland, Zuid Korea, het Verenigd Koninkrijk…

– Kookploeg Solidair heeft op iets meer dan een jaar tijd 9296 maaltijden bereid.: van februari 2021 tot eind december 2021 en dan opnieuw vanaf februari 2022 tot vandaag.

– We leveren onze maaltijden aan 8 verenigingen die deel uitmaken van het Gents Solidariteitsfonds, KRAS en daarbuiten. Het zijn deze organisaties die ervoor zorgen dat de maaltijden daadwerkelijk wij de “eindgebruikers” terechtkomen. Dat doen ze door afhaalmomenten te organiseren in hun lokale vestiging

– Een paar “projectjes” die we vorig jaar gedaan hebben:

    . We werkten samen met Burgerplicht, VOEM en de mensen van de Camil Tevhid moskee aan de ‘De Extra Lange Iftar Tafel’ tijdens de ramadan van 2021.

    . Samen met de bewoners van de Reno-boot kookten (en verkochten) 31 Kookploeg-vrijwilligers 134 maaltijden t.v.v. de Armste Week

    . Samen met de studenten van studentenvereniging Imara maakten we 70 pakketjes “maaltijd/dessert/cadeautje”.

     . 300 hapjes voor de Wereldverzetdag tegen Armoede onder de Stadshal. 

Wijzer

De cijfertjes maken ons wijzer: ze maken ons o.a. duidelijk op welke punten we het nog beter kunnen doen. Uiteraard hebben we – ook zonder die “data” – ambities om te groeien en steeds professioneler te worden.

– We willen een balans vinden tussen vegan, veggie en vlees/vis/halal -gerechten.

– We willen de doelgroep (de mensen bij wie de maaltijden op tafel komen) meer actief betrekken. We werken al samen met de bewoners van de Reno-boot of Refu-interim. En we willen méér van dat!

– We willen voor nog meer mensen kunnen koken. En dus gaan we onderzoeken wie die mensen zijn die het meeste baat hebben bij een verse maaltijd en via welke verenigingen we hen het beste kunnen bereiken.

En dus: doen we naarstig verder! Van harte welkom bij Kookploeg Solidair.