ONZE FAVORIETE RECEPTEN

Ben je chef of sous-chef van je kookploeg? Zoek je een lekker, haalbaar recept om in veelvoud te kunnen bereiden? Hier vind je inspiratie! En meteen je boodschappenlijstje. Vermenigvuldig de hoeveelheden gerust met 5 of met 10. Koken maar!

Bij alle recepten geven we de ingrediënten standaard voor 10 maaltijden. Trouwens: allemaal nagelezen en goedgekeurd door onze topchef Hyun.

Chili sin carne

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

Chili sin carne

Ingrediënten

– aardappel 2,5 st
– gele paprika 2,5 st
– rode bonen 2,5 blik
– maïs 2,5 blik
– komijn 2 snuifjes
– gerookte paprikapoeder 2 snuifjes
– laurier 2 blaadjes
– tijm 2 takjes
– chilipoeder 1 snuif
– tomatenpuree 2,5 el
– tomatenblokjes 2,5 blikjes
– passata 5 dl
– rode wijnazijn 1 scheut
– peper en zout naar smaak

Bereiding

1. Stoof de rode ajuin, de aardappel (in blokjes) en gele paprika (ook in blokjes) in hete olie in de pan.
2. Spoel de rode bonen en mais schoon. Laat mee stoven met de groenten.
3. Breng de gestoofde groenten op smaak met komijn, de gewone en de gerookte paprikapoeder
4. Voeg tijm, laurier, chilipoeder, tomatenpuree, tomatenblokjes en passata toe en laat de saus
garen op een laag vuurtje
5. Giet er een scheut rode wijnazijn bij om het gerecht een frisse / zure toets te geven en laat rusten
6. Serveer met rijst.

Caponata Siciliana

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

caponata siciliana

Ingrediënten

– aubergine 2,5 st
– courgette 2,5 st
– rode paprika 5 st
– selder 5 stengels
– uien 5 st
– basilicum enkele takjes
– kappertjes 5 el
– balsamico 12,5 cl
– passata 5 dl
– olijfolie scheutje

Bereiding

1. Snij de aubergine, courgette, rode paprika en selder in fijne blokjes (hoe kleiner de blokjes, hoe smakelijker het gerecht zal zijn).
2. Stoof de fijngesneden uien met de bovengenoemde gesneden groenten.
3. Voeg een scheutje water toe om het aanbaksel los te weken.
4. Voeg vervolgens de passata toe en laat garen op een laag vuurtje.
5. Wanneer gaar, voeg balsamico, kappertjes en een goeie scheut olijfolie aan toe en meng goed om.
6. Laat het rusten en serveer met verse basilicum. 

Spaghetti Bolognese met linzen

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

spaghetti bolognese met linzen

Ingrediënten

– linzen 1250 gr
– rode ui 7,5 st
– selder 10 stengels
– wortelen 7,5 st
– knoflook 5 tenen
– olijfolie
– tijm 5 takken
– laurier 2 blaadjes
– rozemarijn 2 takken
– tomatenpuree 175 gr
– passata 7,5 dl
– tomaat in blokjes 2000 gr
– zout
– peper
– Provençaalse kruiden 2 el
– harissa 1 tube

Bereiding

1. Laat de linzen weken in water.
2. Schil de uien en snijd ze in blokjes.
3. Snij de selder en de wortel in blokjes.
4. Kneus en pel de knoflook.
5. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot en stoof er de bovengenoemde
groenten. Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
6. Giet de linzen af en doe ze bij de groenten in de kookpot.
7. Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.
8. Doe de passata en tomatenblokjes bij de saus. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden
en een toefje harissa.
10. Zet het deksel op de kookpot en laat de saus 1 uur garen op een middelmatig vuur.
11. Laat rusten en serveer met pasta.

Groentencurry met boerenkool en kikkererwten

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

groentencurry met boerenkool en kikkererwten

Ingrediënten

– boerenkool 2,5 st
– kikkererwten 1200 gr uitgelekt gewicht uit blik
– courgette 500 gr
– broccoli 500 gr
– ui 2,5 st
– gember 75 gr
– knoflook 5 teentjes
– chilipeper 2,5 st
– kokosmelk 2,5l
– olijfolie
– groene currypasta 5 koffielepels
– maïzena 5 koffielepels
– limoenblaadjes 5 st
– kurkumapoeder
– currypoeder
– zout
– koriander 1 bosje

Bereiding

1. Maak de boerenkool schoon: snij de nerven eruit en snij de bladeren fijn.
2. Snij roosje van de broccoli en spoel ze in water.
3. Snij de courgettes en de uien in blokjes.
4. Maak de chilipeper schoon, schil de gember, pel de look en snij alle fijn.
5. Stoof de uien met de chilipeper, look en gember. Kruid met flink wat kurkuma en currypoeder.
6. Voeg de kokosmelk toe en doe de currypasta en limoenblaadjes erbij.
7. Voeg de kikkererwten, broccoli en courgette toe en laat onder deksel garen.
8. Meng de maïzena met een klein beetje water tot een papje en voeg die toe om de curry te binden.
9. Laat rusten en serveer met fijngesneden koriander en rijst.

Penne all'Arabiata

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

penne al'arrabiata

Ingrediënten

– penne 1250 gr
– uien 7,5 st
– tomaten 15 st
– passata 7,5 dl
– look 6 teentjes
– rode peper 2,5 st
– olijfolie
– zwarte olijven schijfjes 500 gr
– krulpeterselie

Bereiding

1. Pel de uien en snij ze in blokjes.
2. Pel de look en plet de teentjes tot pulp.
3. Snij de verse tomaten in vier en ontdoe ze van hun zaadlijsten. Snij ze vervolgens in blokjes.
4. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot.
5. Voeg de uien en look toe en stoof tot ze glazig zijn (niet bruin).
6. Versnipper de chili zeer fijn zonder de zaadjes en voeg toe aan de uien.
7. Voeg de verse stukjes tomaten en passaat toe en laat de saus 10 minuten sudderen.
8. Kook de penne in water en zout.
9. Laat de penne vervolgens uitlekken en voeg toe aan de saus samen met de zwarte olijven.
10. Voeg een scheut olijfolie toe, proef en kruid naar smaak met wat zout.
11. Werk af met gehakte peterselie.

Groentenschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

groentenschotel_stroganoff

Ingrediënten

– rode paprika’s 10 st
– pompoen 1kg
– selder 5 stengels
– ajuinen 5 st
– look 5 teentjes
– witte bonen 5 blikjes (klein)
– olijfolie
– komijn poeder (naar smaak)
– tijm 3 takjes
– l
aurier 3 blaadjes
– gerookte paprikapoeder (naar smaak)
– steranijs 2 st
– tomatenpuree 3 el
– witte wijn 5dl
– tomatenblokjes 3 blikken
– groentenbouillon 1l
– augurken gesneden 1 klein potje 

Bereiding

1. Snij de groenten: champignons, paprika’s, pompoen, selder, ajuinen, look.
2. Laat de witte bonen uitlekken.
3. Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet laten worden en stoof de uien, look, champignons, selder, paprika en pompoen.
3. Kruid de gestoofde groenten kruiden met zout, peper, komijn, tijm, laurier, gerookte paprikapoeder en steranijs.
4. Voeg de to
matenpuree toe en laat meebakken. Blus met een deel van de bouillon.
5. Voeg de t
omatenblokjes toe, een blik water en de rest van de bouillon toe.
6. Voeg de fijngesneden augurken toe.
7. Laat garen op middelmatig vuur tot de groenten zacht zijn en laat vervolgens en rusten.

Groentenschotel Stroganoff met pompoen en witte bonen

Dit recept is voor 10 personen. Bij de Kookploeg bereiden we steeds een vijf- of tienvoud van dit basisrecept.

groentenschotel_stroganoff

Ingrediënten

– rode paprika’s 10 st
– pompoen 1kg
– selder 5 stengels
– ajuinen 5 st
– look 5 teentjes
– witte bonen 5 blikjes (klein)
– olijfolie
– komijn poeder (naar smaak)
– tijm 3 takjes
– l
aurier 3 blaadjes
– gerookte paprikapoeder (naar smaak)
– steranijs 2 st
– tomatenpuree 3 el
– witte wijn 5dl
– tomatenblokjes 3 blikken
– groentenbouillon 1l
– augurken gesneden 1 klein potje 

Bereiding

1. Snij de groenten: champignons, paprika’s, pompoen, selder, ajuinen, look.
2. Laat de witte bonen uitlekken.
3. Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie heet laten worden en stoof de uien, look, champignons, selder, paprika en pompoen.
3. Kruid de gestoofde groenten kruiden met zout, peper, komijn, tijm, laurier, gerookte paprikapoeder en steranijs.
4. Voeg de to
matenpuree toe en laat meebakken. Blus met een deel van de bouillon.
5. Voeg de t
omatenblokjes toe, een blik water en de rest van de bouillon toe.
6. Voeg de fijngesneden augurken toe.
7. Laat garen op middelmatig vuur tot de groenten zacht zijn en laat vervolgens en rusten.